Alkukesän aprikoosipiiras

torstai 22. toukokuuta 2014

Aurinkoista torstaita!

Marillen, suomeksi aprikoosi, on suosikkihedelmiäni. Aprikooseja on alkanut ilmestyä kauppoihin ja vaikka aprikoosisesonki on parhaimmillaan vasta parin kuukauden päästä, en voinut hillitä itseäni. Teki niin paljon mieli leipoa marillen-streuselkuchen. Se tarkoittaa vapaasti suomennettuna aprikoosipiirakkaa, joka on aivan mielettömän hyvää.
Piiras menee ihan sellaisenaankin, tai hyvän vaniljakastikkeen kera, mutta kuuman päivän kunniaksi laitoin kylkeen Pappagallon vaniljajäätelöä. Yhdistelmä oli suorastaan taivaallinen! Jäätelö on sopiva vaihtoehto piirakan lisukkeeksi myös kaikille kaltaisilleni hätähousuille - en nimittäin jaksa odottaa piirakan jäähtymistä kovin kauaa.

Pohja

250 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhe
5 kananmunaa
Sitruunan kuori
Vaniljasokeria (pari tl)
Hyppysellinen suolaa

Vatkaa kaikki ainekset huolellisesti keskenään, kunnes seos on kuohkeaa. Kaada seos uunivuoalle. Itse käytin uunivuokaa, joka oli kooltaan noin puolet pienempi kuin normaali uunipelti.

Täytteeksi

Aprikooseja (noin 15-20 kpl)

Puolita aprikoosit ja laita pohjan päälle. 

1 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Hieman reilu 1 dl tomusokeria

Sekoita aineet ja kaada seos aprikoosien päälle. Paistoaika vaihtelee uuneittain. Minä paistoin piirakkaa tunnin verran 180 asteessa ja sen jälkeen vielä hetken korkeammassa asteessa. Tarkoituksena on saada piiras, joka on hyvin mehevä, mutta silti päältä rapeahko.

Minä vielä kuorrutin piiraan runsaalla tomusokerilla.

Ensi torstaina luvassa kauteen sopivia raparperiherkkujen ohjeita.

2 kommenttia:

  1. Hei! Mistä olet löytänyt pappagallon vähälaktoosista vaniljajäätelöä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Taisin löytää tämän ihan Prismasta, mutta ainakin myös Herkku ja ymmärtääkseni myös monet K-kaupat Pappagalloa myyvät. :) Ihan paras vaniljajäätelö! :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!