Stressinpoistoa

perjantai 27. helmikuuta 2015

"Do not worry that your life is turning upside down. 
How do you know that the side you are used to 
is better than the one to come?"

-Rumi

Elämä on viime aikoina ollut yhtä stressiä ja pientä myllerrystä. Olenkin kehittänyt nyt pienen toimintamallin niitä tilanteita varten, kun maailma murjoo pahiten ja ihan kaikki tuntuu kaatuvan päälle. 

Aloitan laittamalla puhelimen äänettömänä lipaston laatikkoon. Nimittäin tällä hetkellä kukaan ei tarvitse minun energiaani ja aikaani enempää kuin minä itse. Sitten laitan hyvää musiikkia soimaan. Olen luonut Spotify-soittolistoja juuri tätä hetkeä varten. Sieltä löytyy mm. tämä kappale. 

Musiikkia kuunnellessani venyttelen vähän ja kuulostelen samalla mitä kivaa haluaisin nyt tehdä. Tällä viikolla kerran juuri tällaisena hetkenä vedin ensin lenkkarit tiukasti kiinni ja lähdin juoksemaan ärtymystä pois, sen jälkeen otin pitkän lämpimän suihkun kasvonaamioineen ja leivoin vielä mustikkapiirakan rakastamallani reseptillä. Ja kummasti maailma tuntui taas tämän parituntisen jälkeen paremmalta paikalta olla. 
Olen huomannut, että tärkeintä ei ole se ihmeellinen tekeminen vaan juuri se oma aika. Omien kivojen asioiden puuhastelu ja ennen kaikkea tavoittamattomissa oleminen edes pienen hetken verran. ( Minulla on kyllä puhelimessa sellainen asetus säädettynä, että jos joku yrittää minua kovasti tavoitella soittamalla yli kaksi kertaa, niin kuulen puhelimeni soivan, vaikka äänettömänä onkin.)  
Listasin tähän loppuun vielä omat stressinpoistokeinoni, joita yritän noudattaa erityisen tarkasti juuri tällaisina aikoina, kun stressiä ja muuta huolta tuntuu olevan enemmän kuin tarpeeksi. Mitään maailmaamullistavia ne eivät ole, mutta usein ihan pikkujutuilla saa omaa oloa ainakin hitusen paremmaksi ja ennen kaikkea vähemmän stressaantuneeksi. 

- Vähintään 1h liikuntaa päivässä. Tämän ei tarvitse olla yhtäjaksoista, vaan ihan vaikka 15min aamukävely ja 45min iltalenkki.
- Aamu alkaa rauhassa hyvällä aamiaisella samalla lehtiä lukien (ilman puhelinta ja sähköpostia)
- Säännölliset ateriat (aamiainen, lounas, illallinen, tarvittaessa hedelmää välipalaksi)
- Mahdollisimman pitkät yöunet ja puhelinta ei missään nimessä sänkyyn mukaan eikä edes yöpöydälle. 

Toivon teille ihanaa viikonloppua! Minulla ei ole sen ihmeellisempiä viikonloppusuunnitelmia kuin juoda lauantaina ystävän kanssa lasi skumppaa ja todeta tästäkin taas selvittiin.

2 kommenttia:

  1. Mustikkapiirakka on kyllä aika hyvä ressinpoistaja! Tars leipoakin semmonen pitkästä aikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi niinpä! Suosittelen lämpimästi, leipomisterapia on kyllä parasta. :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!