Punajuuri-vuohenjuustokeitto

tiistai 7. huhtikuuta 2015

Toivottavasti teillä on ollut ihana ja rentouttava pääsiäinen! Itse palailin arkeen jo eilen, ja olikin pientä maanantaikaaosta ilmassa, kun hukassa oli mm. kalenteri, joka sisältää koko viikon aikataulut. Lopulta sekin löytyi myöhään illalla, eiköhän loppuviikko suju sitten hieman enemmän järjestyksessä. 

Haluankin jakaa teidän kanssanne juuri tällaisiin superkiirepäiviin sopivan reseptin. Tämä on ehkä hieman syksyinen resepti, mutta se on noussut nopeasti uudeksi suosikikseni, niin päätinpä antaa teille heti nyt ohjeen, enkä vasta ensi syksynä. Keitto valmistuu vartissa, joten se on arkiruokana mitä ihanteellisin. Parhaimmillaan nautittuna tuoreeen patongin kera, mutta maistuu hyvin myös sellaisenaan.


Punajuuri-vuohenjuustokeitto

500 g punajuurisose (itse käytin punajuurisosetta, joka sisälsi myös perunaa, voit ostaa sen valmiina tai tehdä itse, valmis taitaa toimia arkena vielä kätevämmin ja se ei sisällä myöskään turhia lisäaineita) 
200 g vuohenjuustoa 
3-5 dl kasvislientä
1 dl kermaa
Suolaa, pippuria

Keitä punajuurisosetta hetki, lisää sitten osa kasvisliemestä (ehkä noin 3 dl). Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten 150 g vuohenjuustoa ja anna sen sulaa keiton joukkoon. Lopuksi lisää tarpeen mukaan lisää kasvislientä. Viimeistele kermalla ja mausta vielä tarvittaessa. 

Murustele vielä keiton joukkoon ennen tarjoilua loppu vuohenjuustosta. 

Toivon teille aurinkoista tiistaita! 

2 kommenttia:

  1. Oi että miten hyvän näköistä ja tätä voisin omalla dieetilläkin nauttia. Kiitos loistavasta vinkistä. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi testaamaan! Juustosta huolimatta keitto on ihanan keveää! Ihana kuulla, jos tästä reseptistä on iloa! <3

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!