Omenacrumble

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tämä klassikkoherkku kuuluu ehdottomasti syksyyn ja omiin suosikkeihini. Tänään valmistin tätä palkinnoksi siivouspäivän jälkeen… Onnea onkin puhdas koti ja ihana tuoksu, kun omenacrumble valmistui uunissa. 

Omenacrumble

6-7 pienehköä omenaa
3 tl kanelia
0,5 dl siirappia
1 dl vettä

Pilko omenat, lisää kaneli, sokeria ja siirappi. Sekoita hyvin ja lisää sitten vesi. Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.

4 dl kaurahiutaleita
150 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria (voit korvata osan sokerista fariinisokerilla, jos sinulta sitä sattuu löytymään)

Sulata voi ja lisää kuivat aineet siihen. Sekoita huolellisesti ja lisää sitten kauramuruseos uunista tulleiden omenoiden päälle. Paista vielä noin 5-10 minuuttia uunissa 225 asteessa. 
Ihanaa tarjoiltuna vaniljajäätelön kanssa! Vaniljakastike käy myös erinomaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!