Ihana brunssi

sunnuntai 15. marraskuuta 2015


"How to be happy. Decide every morning
that you're in a good mood."

Mikä onkaan paras tapa aloittaa sunnuntai, kuin pitkien yöunien jälkeinen brunssi kotona oman rakkaan kanssa. Onnea on myös yhteinen sunnuntai vapaapäivänä (harvinaista meillä). Rakastan brunsseja, jotka ovat kuin aamiainen, mutta hieman tuhdimpana versiona. Tällaista oli meillä tänään tarjolla.  

MENU

- Appelsiinimehua, kuohuviiniä
- Pannukakkuja ja vaahterasiirappia
- Pekonia ja scrambled eggs 
- Tuoreita marjoja
- Kreikkalaista jogurttia ja granolaa
- Croissantteja
- Brie-juustoa ja hilloja


Granola

5 dl kaurahiutaleita
2-3 dl vapaavalintaisia pähkinöitä, manteleita siemeniä ja kuivattuja marjoja/hedelmiä (minä käytin vähän sellaisella mitä kaapista sattui löytymään tyylillä erilaisia pähkinöitä, manteleita ja rakastamiani kuivattuja luomukarpaloita)
1 dl muscovadosokeri
0,7 dl vapaavalintainen makeutus (esim. hunaja)
0,5 tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset yhteen ja paahda uunissa 200 asteessa noin 15-25 min välillä sekoitellen. Granola on valmista, kun ihana tuoksu valtaa keittiön.

Amerikkalaiset pannukakut

5 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1 dl sokeria
Purkki kermaviiliä
1 dl kermaa
1,5 dl maitoa
0,5 dl öljyä
3 rkl voita (sulatettua)

Yhdistä erillään sekoitetut kuivat ja nestemäiset ainekset huolellisesti keskenään. Paista miedolla lämmöllä ilman rasvaa. Kun pannukakun pintaan ilmestyy kuplia, niin se on valmis käännettäväksi. 

Tarjoile vaahterasiirapin sekä tuoreiden marjojen kera. Olin niin kovin onnellinen, kun löysin oikeasti ihanilta maistuvia (ulkomaisia tosin tietenkin) vadelmia tähän aikaan vuodesta. 


Mimosa on mitä ihanin ja kevein drinkki brunssille. Tämän herkuttelubrunssin jälkeen olikin ihanaa suunnata kaupungille (ja jaksoi kyllä koko päivän ilman nälkää!). Kävimme mm. lakritsifestivaaleilla Katajanokalla. Sieltä tarttui mukaan vähän leffaherkkuja nyt illaksi. 

Toivon sinulle rauhallista sunnuntai-iltaa!


PS// Mietin hetken viitsinkö laittaa blogiin vielä mitään tällaista hömppää tämän viikon jälkeen. Tulin kuitenkin siihen lopputulokseen, että juuri nyt kaikenlaiset hyvänmielen jutut tulevat erityisen tarpeeseen Pariisin terrori-iskujen jälkeen. Rakkautta, rauhaa ja hymyjä, niitä tarvitaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!