Il dolce far niente

maanantai 13. lokakuuta 2014

"Il dolce far niente" (Italian = The sweetness of doing nothing)

Minusta tuo italian kielinen lausahdus on hurmaava! Törmäsin siihen vähän aikaa sitten jälleen Pinterestissä ja halusin sen blogiinkin nostaa esille. Nykypäivänä tuntuu usein olevan koko ajan pieni tarve suorittaa ja olla tehokas, vaikka oikeasti haluaisi vain olla hetken verran rennosti tai puuhailla jotain mukavaa. Tätä lausahdusta kannattaakin siis silloin tällöin noudattaa. 

Lausahdusta noudatin tosissaan eilen. Rakastan nimittäin kotipäiviä. Sellaisia, jolloin saa olla koko päivän kotona ja poistua kenties vain pienelle happihyppelylle ulos, tehdä mitä mieli tekee, ehkä kokeilla jotain uutta reseptiä, mutta ennen kaikkea rentoutua ja nautiskella vapaapäivästä.

Viiletin koko päivän villasukissa. Luin Hesarin kannesta kanteen. Aloitin lukemaan hyvää kirjaa. Välillä keräilin inspiraatiota lehti- ja kirjapinosta (tuosta kuvassa näkyvästä kirjasta tulossa muuten pian juttua tänne erikseen, aivan ihana). Poltin lempituoksukynttilääni. Söin palasen mustikkapiirakkaa. Sellainen ihana ja voimia keräävä päivä oli eilen siis minulla. Toivottavasti myös teillä on ollut ihana viikonloppu! 
Tuoksukynttilän loisteessa aloittelin myös vaivihkaa jouluinspiraatiota keräilemään, suuri jouluihminen kun olen. Olen kuitenkin itselleni luvannut, että ennen marraskuuta (ja Halloweenia) jätän glögit sun muut vielä kaupan hyllylle odottelemaan. Marraskuuhun pitää vielä pieni hetki odotella! Sitä odotellessa tällä viikolla tulossa blogin puolelle vielä ihan syysjuttuja.

Ihanaa uutta viikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Hihii, minä kiikutin tänään ensimmäisen glögipurnukan jo kotiin. En vaan malttanut enään... :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa! Luulen, että "joudun" tänään ruokakauppareissulla nappaamaan mukaani myös. Itsehillintä ei kestä enää :D

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!