Quinoasalaatti

torstai 27. marraskuuta 2014

 Quinoasalaatti on minun vastaukseni, kun tarvitsen töihin lounaan, joka olisi herkullinen, ravitseva, terveellinen ja nopea syödä. Se on helppo valmistaa edellisenä päivänä ja napata vain aamulla töihin mukaan. Sitä ei myöskään tarvitse lämmittää, mikä on ainakin minulla kiireen hetkellä huippuhyvä juttu (vaikka tähän aikaan vuodesta lämmin keitto onkin ehkä ihanin lounas mitä voi olla). 

Tämä toimii loistavasti varmasti esim. kalan kaverina, jos haluat jotain ruokaisaa mukaan. Minulle se riittää ihan tällaisenaan, sillä quinoahan sisältää hyvin mm. proteiineja. Eli nälkä kyllä lähtee varmasti!
Quinoasalaatti (kaksi annosta)

2,5 dl keitettyä quinoaa
2,5 dl parsaa
1/2 - 1 luomusitruunan mehu (maistamalla selviää, itse pidän hapokkaasta)
Puolikas punasipuli
Oliiviöljyä
Persiljaa
N. 1/2 dl fetaa

Laita kulhon pohjalle loraus oliiviöljyä, puoli kourallista silputtua tuoretta persiljaa ja pieneksi silputtu punasipuli. Lisää myös aivan pieneksi silputtu feta. Sen jälkeen lisää jäähtynyt quinoa ja myös parsa (silppua sekin pieneksi). Lopuksi mausta sitruunamehulla. 

2 kommenttia:

  1. Nam, kaikki, missä on fetaa, punasipulia ja oliiviöljyä on hyvää! :)

    VastaaPoista

Lämmin kiitos kommentistasi!