Suklaaruudut

lauantai 17. lokakuuta 2015

"Chocolate is the answear. Who cares what the question is."
Tämä ohje löytyykin vanhan blogini puolelta, mutta päätin laittaa sen tänne hieman päivitettynä ja uusien kuvien kera. Aina varma ohje, joka pelastaa, kun tekee mieli jotain ihanaa suklaista. Aikaa suklaaruutujen tekemiseen menee todella vähän, sillä pohjaa ei tarvitse esim. vatkata mitenkään. Ja ihana mehukkuus syntyy maitokahvilla kostuttamisen ansiosta. Kuorrutetta täytyy olla runsaasti ja se viimeistellään reilulla tomusokerilla. Voita tai sokeria ei tästä reseptistä puutu, mutta ei näillä joka päivä herkutellakaan. Mitään kauneuskuningattaria nämä suklaaruudut eivät ehkä ole, mutta takaan, että sen minkä ne kauneudessä häviävät, niin herkullisuudellaan korvaavat.

Suklaaruudut

Pohja

200 g voita
2,5 dl maitokahvia
5 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 tl leivinjauhe
3 kananmunaa
3 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhe

Sekoita kaikki pohjan ainekset huolellisesti keskenään. Paista 200 asteessa noin vartin verran tai hieman vähemmän. 

Kostutus

n. 1 dl maitokahvia

Anna jäähtyä ja kosteuta sitten hyvin vaalealla maitokahvilla (lisäsin kahviin vielä hippusen vaniljapulveria. 

Kuorrutus

100 g voita
6 dl tomusokeri
3 rkl kaakao
1 dl (tai hieman vähemmän) kahvia

Sekoita ensin sulatettu voi ja kahvi huolellisesti keskenään. Lisää sitten (halutessasi siivilöiden) kaakao ja tomusokeri. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle varovasti. Koristele tomusokerilla, kun kuorrutekin on jäähtynyt. 
 Minulla on muuten pieni projekti meneillään. Hankin Papershopista tämän ihanan reseptilaatikon. Laitan tänne nyt talteen suosikkireseptini ja aion niitä bloginkin puolella jakaa. 
Ihanaa lauantaita!

4 kommenttia:

  1. Hei tosi kiva resepti. Eli siis laitetaanko tuohon pohjan taikinaankin kahvia vai onko tuo 2,5 dl maitokahvia se millä kostutetaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! Hitsi olinpa maininnut sen reseptissä epäselvästi. Täytyy mennä korjaamaan! Eli 2,5dl menee taikinaan ja kostuttamiseen tulee sitten ihan extraa, mitä en reseptissä näköjään tajunnut mainita. Ehkä noin desin verran tai allekin menee kostuttamiseen. :)

      Poista
  2. Miten ihanan näköisiä! Todella kova pullahimo ollut koko päivän ja näiden kuvien näkeminen ei nyt yhtään helpottanut.

    EllenR

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Vievät takuuvarmasti pullahimon! ;)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!