Ylellisempiä aamuja

tiistai 2. helmikuuta 2016"Always keep your eyes open. Keep watching. Because 
whatever you can see can inspire you."

- Grace Coddington

Te lukijat tiedätte, että minulle aamu on yksi päivän ihanimmista hetkistä. Kun koko päivä on vasta edessä ja saa omassa rauhassa puuhastella ennen päivän alkua. En tosin ole aikaisten herätysten ystävä sitten yhtään, mutta työni puolesta kello neljänkin herätyksiä on silloin tällöin. Minulta onkin usein kysytty, että miten näinä aamuina kerkeän syödä herkullisen aamupalan rauhassa. Listasinkin tähän siis muutamia vinkkejäni ihaniin aamuihin. Sillä rakastan tehdä arkisista hetkistä ripauksen ylellisempiä!

  Erityisesti aikaisina aamuina suunnitelmallisuus ja ihana aamuhetki ovat ainakin minulle tärkeässä asemassa. Herään mieluiten vähän aikaisemmin, jotta päivä alkaa varmasti hyvin, kun saa rauhassa juoda aamulatten (tai kaksi) ja herkutella hyvällä aamupalalla. Tässä tosin tulee se ehkä oleellisin kohta, mitä ihaniin aamuihin tulee. Menen tarpeeksi ajoissa nukkumaan, koska haluan nukkua mahdollisimman hyvin ja herätä pirteänä. Varmistan aina edellisenä päivänä, että kaapissa on tarvikkeet seuraavan aamun aamupalaa varten. Aamupalana minulla on aina jotain keveää, hyvää ja helposti valmistettavaa. Esim. croissant, jogurttia marjoilla sekä granolalla, hedelmiä… Syön croissantin aamiaiseksi myös keskellä viikkoa tavallisina arkiaamuina, ihan vain because I can. Ja onhan se aika ihanaa luksusta! On muuten aika ihanaa herätä aamulla, kun tietää lempiaamupalan odottavan…


 Olen myös ottanut tavaksi katsoa aamulla yhden jakson Downton Abbeytä (onneksi Netflixistä löytyvät tuotantokaudet)! Siitä saa ihania ajatuksia ja estetiikkaa päivään. Ja Downton Abbeyn tunnuskappale, jos mikä on rentouttavaa kuunneltavaa aamulla… Yksi jakso kestää juuri sopivasti aamupalan valmistuksen ja syömisen sekä kevyen ehostuksen ajan ja sitä voi katsella myös sivu silmällä aamutoimia tehdessä. Toinen suosikkini on kuunnella lempiradiota tai popcasteja (Noora ja Nooran ovat loistavia sekä Ebba Kleberg von Sydowin ja Emilia de Poretin). Popcasteja kuuntelen myös työmatkoilla! Toivon sinulle kaunista tiistaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lämmin kiitos kommentistasi!