Tomaattimozzarellapastaa

maanantai 11. elokuuta 2014

Rakastan hyvää ruokaa, mutta arkena pitkän päivän jälkeen monta tuntia kestävä ruoanlaitto ei ole se paras vaihtoehto. Arkena suosin yksinkertaista, mahdollisimman puhdasta ja tietenkin ennen kaikkea hyvää ruokaa.

Laitoinkin sivupalkkiin uuden tunnisteen arkiruokaa. Sieltä löytyy tästä lähtien omia arkireseptejäni, jotka valmistuvat maksimissaan puolessa tunnissa (tarkka valmistusaika on kerrottu erikseen vielä resepteissä). 


Tässä yksi suosikkini: vartissa valmistuva tomaattimozzarellapasta. Tämä ohje on siitäkin sopiva arkeen, että tässä ei tarvitse lähteä itse tekemään tomaattikastiketta alusta alkaen (vaikka se niin hyvää onkin, niin siihen ei arkena usein ole aikaa), vaan se korvataan laadukkaalla valmiilla tomaattikastikkeella. Stockan Herkussa on ainakin hyvä valikoima. Omani löysin myös sieltä. Tällainen mutkat suoriksi -periaate toimii tässä hyvin!

Olen tiukkis mitä valmistomaattikastikkeisiin tulee, harvaa kelpuutan. Tämä kuvassa näkyvä oli kuitenkin tosi hyvää. Syynäsinkin sen sisällön tarkkaan jo kaupassa, että varmasti sisältää sitä tomaattia lähes 100%, eikä jotain ihan muuta ylimääräistä.

Tomaattimozzarellapasta (valmistusaika: 15min)

Kahdelle

Pastaa
Hyvää tomaattikastiketta purkki
Sipulia
Mozzarellaa (yksi mozzarellapallo)
Kirsikkatomaatteja (kourallinen/syöjä)
Mustapippuria
Basilikaa

Keitä pasta al dente hyvin suolatussa vedessä. Minulle on opetettu, että pastan keitinveden tulisi olla yhtä suolaista kuin välimeren. 

Pastan keiton ajan valmista kastike. Kuullota pala sipulia ja halutessasi myös hieman valkosipulia öljyssä. Tämän jälkeen lisää tomaattikastiketta. (tarkkaa määrää vaikea sanoa, mutta hieman vajaa 1.5 dl kastiketta/syöjä). Kuumenna ja lisää paloiteltu mozzarella sekä pilkotut kirsikkatomaatit. Säästä halutessasi hieman molempia ja lisää ne juuri ennen tarjoilua). 

Sekoita keitetty pasta ja kastike. Koristele basilikalla, kirsikkatomaatin sekä mozzarellan paloilla. Sitten syömään! Tänään pastan lisäksi oli patonkia, balsamicoa ja oliiviöljyä. Ranskasta palattuani patonkivieroitus oli alkuun kova, mutta nyt onnistuin löytämään loistavaa patonkia ihan Suomestakin. Ekbergin patonkin on tällä hetkellä suosikkini!

8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä pastaa, nam! :)

    VastaaPoista
  2. Maukkaan näköistä! Yksi kysymys - miksi suosit ulkomaalaisia tuotteita kotimaisten sijasta? En tarkoita tätä syyttävänä, kiinnostaa vain onko siihen jokin perustelu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, olipa hyvä kysymys, ihan aloin pohtia tähän vastausta, en ole tullutkaan ajatelleeksi, mutta kysymyshän on hyvin ajankohtainen. :) Olen ehkä vähän vanhanaikainen, mutta uskon, että paras pasta tulee Italiasta, herkullisin aprikoosihillo Ranskasta jne… Eli maasta, mistä tuote on alkuperäisin kotoisinkin. Nyt kuulostan varmasti ihan hömpältä, mutta tuotteen hinnan, maun ja laadun lisäksi myös pakkauksen ulkonäkö vaikuttaa ehdottomasti ostopäätökseeni. Tosin en huonoa ja kallista tuotetta suostu ostamaan, vaikka pakkaus olisi miten kaunis.

      Suomalaisia tuotteita suosin paljon, mutta niitä ei täällä blogissa niin paljon vilahdakaan, ne kun ovat usein niitä kaikista tavallisimpia tuotteita. Kotimaista kaapistani löytyy maitotuotteiden, kananmunien, jauhojen ja suklaan muodossa ainakin. Ja tietenkin nyt kesällä suomalaiset kasvikset ja marjat ovat aivan loistavia! Talven varalle täytän pakastimen kotimaisilla marjoilla - superfoodia parhaimmillaan. :)

      Poista
  3. Hei tuo sivupalkin blogilista, laita se please takaisin sellaiseksi että se päivittyy kun siitä näki heti omatkin lempparit jos ne on postannut. Olisin kiitollinen :)

    VastaaPoista
  4. Lisään tuohon äskeiseen kommenttiini että se edellinen blogilista oli paljon parempi siis.

    VastaaPoista
  5. Mitä nyt se näkyy taas sellaisena kun se on ollutkin :D Vissiin sivusto vaan temppuilee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen pitäisi ainakin olla juuri sellainen, että näkee heti, jos on uusia postauksia tullut :D itsekin aina sitä kautta seurailen suosikkejani. Se on vähän temppuillut viime aikoina, toivottavasti lopettaisi temppuilunsa ja palaisi normaaliksi :D

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!