Aamupuuro

torstai 30. lokakuuta 2014

Keneltäkään blogini lukijalta on tuskin jäänyt huomaamatta, että nautin mieluiten aamiaisenani croissantin. Ihan joka päivä en kuitenkaan croissanttia syö. Tässä on toinen aamiais-suosikkini: perinteinen puuro, jonka höystän erilaisilla lisukkeilla. Kesällä tuoreet marjat ovat ehdoton, mutta näin syksyllä kekseliäisyyttä vaaditaan usein hieman enemmän, jos pakastemarjat alkavat kyllästyttää.
Tämän hetken suosikkipuuroni on Fazerin uutuus Alku -sadonkorjuupuuro. Se sisältää runsaasti kuitua (mm. täysjyväkauran, ohran, kurpitsan- pellavan ja auringonkukansiementen muodossa), ja onkin kuituisuudellaan hyvää vastapainoa croissanteille. Saatan laittaa sekaan vielä lisää pellavansiemenrouhetta. Oman puuroni maustan mummin tekemällä karviaishillolla tai tällä ihanalla seoksella, johon tulee hunajaa, kuivatun aprikoosin palasia ja saksanpähkinöitä. Vinkin tähän löysin Lattemamma -blogista.
Toinen suosikkini on puuro pakastemustikoiden, kuivattujen karpaloiden ja hunajan kera. Se toimii myös hyvin! Tykkään kirpeästä, ja kuivatut sokeroimattomat karpalot tuovat sitä juuri sopivasti.

Toivon sinulle ihanaa päivää!

2 kommenttia:

  1. Luulin, että syöt joka aamu croissantteja! :) Puuron syöminen on terveellinen tapa, mutta itse en saa sitä alas millään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla myös välillä vähän vaikeuksia puuron syömisessä, syön sitä ehkä kerran viikossa. Joka päivä en pystyisi millään syömään! Muina aamuina maistuu croissant. :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!