Maanantain pannukakut

maanantai 5. toukokuuta 2014


Oletteko nähneet suomalaista Sooloilua -elokuvaa? Siinä elokuvan yksi päänäyttelijöistä, 70-vuotiasta mummoa näyttelevä näyttelijä,  toteaa elämänohjeenaan "kun kaikki menee päin mäntyä, paista pannukakku". Tämä on mielestäni aivan ihana elämänviisaus.

Totesin tänään pannukakun paistamisen jälkeen tämän viisauden pitävän ehdottomasti paikkaansa. Mikäs sen ihanempaa on, kuin saada kotiin hyvä tuoksu, parempi mieli ja vatsakin vielä täyteen.

Ohje hippusen parempaan päivään on yksinkertainen:

8 dl maitoa
Puolikas teelusikallinen suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
Hieman vajaa puoli desi voita
2 rkl sokeri

Paista 200 asteessa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, kunnes pannukakun pinta on hieman kullanruskea. (suunnilleen 20 minuuttia, uunista riippuen)

2 kommenttia:

  1. Sooloilua on hyvä leffa! Mullekin jäi mieleen siitä juuri tuo mummon kommentti. :) Pitääkin tehdä joku kerta pannaria, se on niin herkkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummo oli kyllä niin symppis leffasssa. :) Kannattaa! Se on niin helppo vaikkapa pitkän työpäivän jälkeen tehdä. Minun piti eilen kokeilla suolaista pannaria, johon olisin piirakkamaisesti laittanut tomaattia ja vuohenjuustoa, mutta nälkäisenä menin helpoimman kautta. :)

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!