Syyspäivä Porvoossa

sunnuntai 28. syyskuuta 2014



Vietin ystäväni kanssa aivan ihanan syyspäivän Porvoossa eilen. Päivään kuului pienissä putiikeissa kiertelyä, herkullista ruokaa ja taivaalliset leivoskahvit. 
Aloitimme päivämme herkuttelemalla Bistro Sinnen (Läntinen Aleksanterinkatu 1, 06100 Porvoo) herkullisen lounaan. Meillä kävi hyvä tuuri, kun saimme pöydän heti ilman varausta. Noin puolen tunnin päästä saapumisestamme ravintola oli nimittäin lähes täynnä!

Valitsimme Green Menun. Alkuruokaa en kerennyt kuvailemaan (kotijuustoa, marinoitua herkkutattia ja punajuurta), mutta pääruoan kyllä (papucassoulet, selleripysee ja herkkusienikastike). Pääruoka taisi nousta suosikiksemme! 


Jälkkärinä oli vadelmia, mantelicrumblea ja vaniljajäätelöä. 
Lounaan jälkeen jatkoimme matkaa putiikkikierrokselle. 

Porvoo on niin pullollaan kauniita putiikkeja, että päivä siellä kävi lähes pienestä "ulkomaanmatkasta". 
Oma suosikkiputiikkini Laura Ashley & Pretty Flower Bouquet (Jokikatu 37). Hurmaava putiikki, joka paitsi näyttää hyvältä myös tuoksuu hyvältä. 

Aivan Laura Ashleyn putiikin vieressä sijaitsee ihana kukkakauppa Henriettas blommor

Lisäksi  vierailimme myös tietenkin Brunbergilla (Välikatu 4) sekä Skafferissa (Jokikatu 41).

Putiikkikierroksen jälkeen suuntasimme cappuccinoille ja leivoksille Tee- ja kahvihuone Helmeen (Välikatu 7). Yksi ihastuttavimmista kahviloista, missä olen vieraillut! Eikä tarvitse edes erikseen mainita, että leivokset ja kakut olivat ensiluokkaisia. 

Herkutteluhetken jälkeen oli pieni kävelykierros vielä paikallaan. Vierailimme Porvoon Tuomiokirkon ympäristössä ja bongasimme kirkon pihalta riisiä - kirkossa oli juuri vihitty hääpari.
Kotimatkalle oli mukavaa lähteä hymy huulilla ja pieniä tuliaisia kädessä kantaen! Tekemäni pienet ostokset olivat niin suloisia mielestäni, että esittelen ne erikseen huomenna täällä blogin puolella.

6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia olet ottanut! Ja Porvoo on kyllä aina kiva retkikohde. Olin itse eilisen päivän Köpiksessä hömpöttelemässä yhden ystäväni kanssa. Toimme tietysti kotiinkin viinereitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja! Oi hömpöttelypäivä Köpiksessä kuulostaa aivan täydelliseltä! Siellä haluaisin itsekin kovasti lähiaikoina käydä. Ja toki viinereitä täytyy Tanskasta tuoda! :)

      Poista
  2. Ihanalta kuulostaa teidän päivä Porvoossa! Me vähän suunniteltiin vastaavaa reissua ensi viikonlopulle. Toivottavasti keretään toteuttaa.

    Mukavaa sunnuntaita sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti toteutuu teidän Porvoon reissu! Oli nimittäin syksyinen tunnelma aivan parhaimmillaan Porvoossa ja on varmasti vielä parin viikon ajan. Vähän epäilin, että mahtaako tunnelmaa riittää näin syksylläkin, mutta kyllä vain. :)

      Kiitos paljon Cara ja samaa sinne! :)

      Poista
  3. Mekin aina jos käydään Porvoossa niin poiketaan Helmessä, on se vaan paras kahvila siellä! :) Aina itse tehtyä ja herkullista, valikoima myös hyvä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi on kyllä niin ihana! Ja miljöö siellä niin ihana, ihanaa vaihtelua perustylsille kahviloille. Nyt tuli aika monta ihanaa kyllä mulla pariin lauseeseen :D

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!