Keväiset porkkanakuppikakut

tiistai 1. huhtikuuta 2014

 Sokerisilla aiheilla jatketaan! Tein tänään nimittäin ihania porkkanakuppikakkuja, keväisen ulkoasun kera. Missionani oli tehdä parhaat porkkanakuppikakut ikinä. Missio onnistui! 

Olen kokenut kuppikakkujen tekemisessä haasteena saada myös itse kakkusista herkullisia, kosteita ja tajunnan räjäyttäviä. Usein jo loistavalla kuorrutteella saa tehtyä erinomaisia kuppikakkuja, mutta tällä kertaa halusin molempien osioiden olevan yhtä hyviä. Tällä ohjeella syntyi noin 25 pienehköä kuppikakkua. 
Ainekset:

5 kananmunaa
500 g fariinisokeria
250 g voita
3.5 dl vehnäjauhoja
Puoli teelusikallinen suolaa
4 tl leivinjauhetta
4 tl kardemummaa
3 tl kanelia ja sama määrä myös inkivääriä
4 dl porkkanaraastetta (aivan pieneksi raastettua)


1. Aloita kakkujen valmistaminen raastamalla porkkanat.

2. Jatka sekoittamalla kananmunat ja fariinisokeri huolellisesti keskenään. 

3. Lisää joukkoon sulatettu voi ja kaikki kuivat ainekset. Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Paista kakut 190 asteessa noin 25 minuuttia.

200 g tuorejuusto (Philadelphia paras)
1.5 dl tomusokeri
1 rkl sitruunan mehua

4. Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää tomusokeria. Levitä kuorrute lopuksi jäähtyneiden kakkusten päälle. Koristele oman mielen mukaan.

Sen verran tuhdista herkusta on kyse, että luulenpa huomenna smoothien maistuvan aamulla aivan erityisen hyvin. ;) 

2 kommenttia:

  1. Näyttävät ainakin älyttömän herkullisilta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Nämä olivat kyllä sen verran herkkua, että ei parane kovin usein tehdä. :D Liian hyviä!r

      Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!