Pärlansin toffeet

maanantai 30. kesäkuuta 2014

…jotta elämä ei olisi liian suolaista

Maistoin Tukholman reissulla Pärlansin toffeeta - ja sen jälkeen ei kyllä ole paluuta entiseen ollut. On vaikea keksiä sanaa kuvaamaan tätä herkkua, mutta tajunnanräjäyttävä ja to die for taitavat olla parhaiten kuvaavat.

Makuja on montaa eri sorttia. Löytyy valkosuklaa vadelmaa, polkaa, pistaasi merisuolaa, vanilja merisuolaa, suklaata, salmiakkia… Omaksi suosikeksini nousi aivan ehdottomasti tuo vanilja merisuola - taivaallisen hyvää. 

Huomasin myös, että nämä taitavat olla tällä hetkellä hyvin trendikkäitä Tukholmassa. Seurasin vierestä, kun paikalliset kävivät töidensä jälkeen puodissa hakemassa yhden tai pari kappaletta tätä herkkua omassa suosikkimaussaan.

Kärsin melkeinpä vieroitusoireista, sillä omat herkkuni loppuivat jo eilen. Nämä ovat niin hyviä, että eivät kyllä kaapissa pölyty - voin luvata. Suomesta näitä ei taida vielä (toivottavasti tämä asia korjaantuu pian!) saada mistään, mutta kovasti kyllä toivon, että lähiaikoina saisi.

Pärlansilta löytyy oma ihana liike, mutta ainakin myös Tehuset Java myy näitä herkkuja.

Pärlans
Nytorgsgatan 38
116 40 Stockholm
Ma-Pe: 11-18
La: 11-17

Tehuset Java (Östermalmin liike)
Humlegårdsgatan 5
Ma-Pe: 11-18
La: 11-16

2 kommenttia:

 1. Näitä saa muuten tilata Pärlansin nettisivuilta suomeenkin :) sivuilla ei lue että toimittavat suomeen mutta onnistuu kyllä.

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää! Nopeasti katsoin Pärlansin sivuilta ja siellä sanottiin juuri ettei toimitus onnistu, mutta varmaankin kun sähköpostia heille laittaisi, niin onnistuisi. Pitää ehdottomasti joskus tilata, niin herkkua ovat. :)

   Poista

Lämmin kiitos kommentistasi!